Breng jouw website naar de top!

Het optimaliseren van de zoekmachine is een van de belangrijkste elementen om een website te laten slagen. Hoe mooi je website er ook uitziet en hoe goed je inhoud ook is, wanneer niemand het ziet heeft het weinig zin. Om ervoor te zorgen dat wel veel mensen je website zien en ook bezoeken is het van belang om online marketing in te zetten. Wel moet dit optimaal ingericht worden. Alleen op die manier zorg je ervoor dat je website wordt bezocht door je doelgroep. Zoekmachine optimalisatie, ofwel SEO, zorgt ervoor dat je hoog in de organische zoekresultaten van je doelgroep terechtkomt. Alleen op deze manier zorg jij ervoor dat je op betrouwbare wijze goed zichtbaar bent voor jouw doelgroep en dat zij je website bezoeken. 

Wat is zoekmachine optimalisatie precies?

Search Engine Optimization, SEO, is het zo instellen van de website dat Google de website zo relevant vindt dat je bovenaan de organische zoekresultaten terecht komt. Er zijn een aantal belangrijke punten waarop gelet moet worden bij het optimaliseren van je website. Zo is het belangrijk dat je weet op welke zoekwoorden je doelgroep zoekt om bij jouw aanbod uit te komen. Na dit zoekwoordenonderzoek heb je nog 3 belangrijke pijlers waar Google goed op let. De eerste pijler is de content van je website. Dit zijn alle teksten, foto’s en video’s die op je website staan. Deze moeten van een goede kwaliteit zijn en vooral relevant zijn voor de doelgroep. Wanneer Google deze niet relevant genoeg vindt zal je niet hoog eindigen. De tweede pijler is techniek. Het is erg belangrijk dat je website goed en snel werkt. Wanneer je website langzaam laadt zullen veel bezoekers teruggaan. Wanneer dit te vaak gebeurt merkt Google dit op en zak je een aantal plekken naar beneden in de zoekresultaten. De derde pijler is autoriteit. Dit is het gebruik maken van linkbuilding en een aantal andere factoren. Hierbij zorg je ervoor dat er op andere relevante websites wordt gelinkt naar je eigen website. Dit laat Google zien dat de inhoud van je website relevant is en dat je website betrouwbaar is. Het is eigenlijk een bevestiging voor Google dat je website een goede vindbaarheid verdient. 

Uitbesteden van je online marketing

Het inzetten van online marketing kan veel tijd en moeite kosten. Ook kun je ervoor kiezen om dit uit te besteden aan een zoekmachine optimalisatie specialist. Hierbij worden de verschillende belangrijke elementen gecheckt en verbeterd door iemand die veel ervaring heeft in het toepassen van SEO op een website. Een specialist zorgt ervoor dat de website op de drie belangrijkste pijlers wordt aangepakt. Op die manier wordt de kans dat jouw website bovenaan eindigt in de organische zoekresultaten steeds groter.  Een SEO specialist zorgt ervoor dat er een uitgebreid zoekwoordenonderzoek wordt uitgevoerd. Op die manier komt de specialist erachter welke zoekwoorden hoog scoren en dus belangrijk zijn om in te zetten. Dit zijn de zoekwoorden die de doelgroep opzoekt, wanneer je deze inzet kom je hoger in de organische zoekresultaten terecht wanneer de doelgroep deze zoekwoorden opzoekt.  Naast SEO specialisten worden er ook webdesign experts ingezet. Zij kijken naar de functionaliteit en de SEO techniciteit van de website. Wanneer dit niet helemaal naar behoren werkt wordt ook deze goed onder handen genomen. Als laatst gaan de SEO specialisten aan de slag met linkbuilding. Hierbij zorgen zij ervoor dat er op verschillende relevante websites gelinkt wordt naar jouw website. Hoe meer kwalitatieve en relevante backlinks je hebt hoe betrouwbaarder je bent voor Google en dus hoe hoger je eindigt in de zoekresultaten. 

Waarom SAM Online Marketing?

Wanneer je je zoekmachine optimalisatie door SAM Online Marketing laat doen kan je ervan uitgaan dat je wordt meegenomen in het proces en dat er echt resultaten worden behaald. Bij SAM hebben ze jarenlange ervaring in SEO optimalisatie. Zij helpen graag verschillende bedrijven in verschillende branches om te groeien en hoger te eindigen in de organische zoekresultaten. Zoekmachine optimalisatie is maar een middel, het doel is meer omzet.  SAM gaat samen met jou aan de slag om je website SEO proof te maken. Hierbij wordt er eerst onderzocht waar de pijnpunten liggen en vervolgens wordt er een plan gemaakt. In dit plan worden realistische doelen gesteld om de website en het bedrijf te laten groeien. Hierbij zijn verschillende opties in hoeverre je hulp wilt. Het is mogelijk om een volledige website scan uit te laten voeren. Daarnaast kan je er ook voor kiezen om de juiste advertenties te laten genereren. Wat je ook nodig hebt, SAM staat voor je klaar.  SAM staat voor samen groeien, want win jij dan wint iedereen.