Seo data insights

Wat is SEO?

Lees hier alles wat u moet weten over SEO.
Zoekwoord onderzoek

Zoekwoord onderzoek

concurrentie analyse

Concurrentie analyse

linkbuilding icoon

Linkbuilding

Analytics

Analytics

Wat is SEO?

Home » Wat is SEO?

Definitie van SEO

Om uit te leggen wat SEO is beginnen we met het geven van de definitie van SEO. SEO staat voor search engine optimization. In het Nederlands vertaald is dat zoekmachine optimalisatie, net als in de naam van ons bedrijf dus, Onlinzoekmachineoptimalisatie.nl. We zullen deze twee woorden even los van elkaar zien. Zoekmachine betekent natuurlijk zoekmachines zoals Google, Bing en Duckduckgo. Optimalisatie betekent dat men een website gaat optimaliseren om zo goed mogelijk te zijn in de ogen van Google of een andere zoekmachine. Als een zoekmachine vindt dat u een goede, informatieve site hebt gaat u hoger ranken in de onbetaalde zoekresultaten van Google.

Wat houdt SEO in?

Nu weet u dat SEO betekent het optimaliseren van een website voor Google of andere zoekmachines, zodat u hoger komt in de organische zoekresultaten. Maar wat doen we dan precies om uw website “optimaliseren”? Wat houdt dit in? Wat komt hierbij kijken? U zou SEO op kunnen splitsen in drie onderdelen. Het technische gedeelte, Het on-page gedeelte, En de linkbuilding ofwel het off-page gedeelte. Lees hieronder de uitleg van de drie onderdelen van SEO.

40
Klanten
100
Websites geoptimaliseerd
0%
Gemiddelde tevredenheid
0
Jaren ervaring

SEO techniek

Het technische onderdeel van zoekmachine optimalisatie gaat over de techniek van uw website. We kunnen hier met allerlei technische termen gaan gooien, maar dat helpt niet om het beter te begrijpen, dus we houden het concreet. Google wil dat bezoekers van uw website een goede ervaring hebben. Daarom moet uw website dus snel laden en gebruiksvriendelijk zijn. Zo moet onder andere alles op uw website makkelijk te vinden zijn. Daarom zijn technische SEO specialisten zich vooral bezig met het scannen van websites op snelheid en wat volgens Google sneller moet. Om de websites vervolgens veel sneller te maken als voorheen. Ook zorgen ze dat de website goed in elkaar zit zodat die gebruiksvriendelijk is.

SEO linkbuilding

Een ander ding waar Google veel naar kijkt is de autoriteit van een website. Eigenlijk bekijken ze hierbij welke websites het belangrijkste en het relevantste zijn. Dit doen ze door te kijken hoe veel links uw website krijgt van andere websites. Hierbij gaan ze ervan uit dat wanneer een andere website een link naar uw website op hun pagina willen zetten, u wel een hele goede site moet hebben. Dus even heel kort door de bocht, hoe meer links van andere belangrijke websites jij hebt, hoe hoger u komt in Google. Ervoor zorgen dat er meer websites naar uw website gaan linken noemt u linkbuilding. Maar wees hierbij wel voorzichtig want Google ziet wanneer u probeert vals te spelen. SEO bureaus als Onlinezoekmachineoptimaliatie.nl kunnen u ontzettend helpen met op een zorgvuldige manier meer links genereren voor uw website.

On-page SEO

On-page SEO betekent dat we de website op de pagina zelf gaan optimaliseren. We gaan dus de content van de website aanpassen zodat Google het erkent als goede en nuttige content voor zijn gebruikers. Het eerste wat hierbij gedaan wordt is een zoekwoordenonderzoek.

Zoekwoordenonderzoek

Mensen zoeken naar dingen op Google door een bepaalde zoekterm in te voeren. Vervolgens probeert Google een zo goed mogelijk antwoord te vinden op de vraag door te kijken op welke website deze vraag beantwoord wordt. Dat doen ze door letterlijk te kijken naar welke pagina de ingevoerde zoekterm veel laat terugkomen op de website. Nu denkt u waarschijnlijk; oh dan kan ik gewoon heel mijn pagina vol gooien met een zoekterm. Nee zo werkt het niet. Google ziet wanneer iemand alleen maar probeert een zoekterm te spammen. U moet dus echt een goed antwoord geven op de zoekvraag en tegelijkertijd af en toe op een tactische manier bepaalde zoektermen in uw tekst terug laten komen. En daarnaast moet u tekst ook nog geoptimaliseerd worden voor conversie. Hoe u dit allemaal perfect doet weten de SEO specialisten van onlinezoekmachineoptimalisatie.nl precies.

Andere SEO on-page elementen

Naast het zorgvuldig schrijven van teksten met zoekwoorden bestaat de on-page SEO ook nog uit een ander deel. Dit is het optimaliseren van alle SEO attributen zoals onder andere de meta titel en meta description. Dit is de titel en de tekst daaronder die u per website ziet op Google. Ook dit zijn elementen die Google meeneemt in de overweging van wie ze bovenaan laten komen. 

Ons bureau voor u aan de slag met SEO

We hebben u nu een goed beeld gegeven van wat SEO is en wat het optimaliseren van een website voor zoekmachines allemaal inhoudt. Nu heeft u misschien nog veel meer vragen over SEO. Of u wilt SEO voor uw website uitbesteden aan een professioneel SEO bureau. Twijfel niet, en neem in deze gevallen contact op met Onlinzoekmachineoptimalisatie.nl. Wij helpen u graag verder.